Back
Jonna Luostari | Visual Artist
Virtuaalinen mediataideteos Eroosio 1.0 (2023)

Virtuaalinen mediataideteos Eroosio 1.0 (2023)

Visuaalisia ajatuksia ihmisen ja luonnon kohtaamisista

< >

Ajatus teoksen takana

Lähdin pohtimaan näyttelyn teemaa muutos ihmiskunnan jatkuvan kehityksen kautta, ja kuinka sen vaikutukset heijastuvat luontoon. Taka-alalla tässä ajattelussa on luonnollisesti myös ilmastonmuutos, koska ihmisen toimet ovat sitä vilkastuttaneet. Päätin kuitenkin lähteä hieman eri suuntaan, ja kuvata ihmisen jatkuvaa tarvetta uudistua ja rakentaa. Ja kuinka luonto koittaa vallata hylätyn, ja taistella vastaan. Kunnes ihminen tulee ja purkaa vanhan rakentaen suurempaa tilalle.

Teoksessa on kolme vaihetta. Ensimmäinen kuvaa vanhan rappiota, josta löytyy samalla kapinallisten leikkikenttä. Toisessa vaiheessa luonto pyrkii täyttämään tilan, kunnes kolmannessa vaiheessa hylätty ja vallattu onkin poissa, ja tilan täyttävät urbaanit äänet. Tämä kuvaa kaupungistumista.

Monipuolinen työkaluvalikoima

Kokeilin monenlaisia ohjelmistoja ja välineitä pohtiessani, miten toteuttaisin tämän teoksen. Visio oli vahva, mutta toteutustapoja olisi ollut monia mahdollisia ja hieman mahdottomiakin. Käytössä on ollut paljon minulle uutta teknologiaa, mutta myös paljon vanhoja tuttuja työvälineitä.

Välineet ja ohjelmistot, joilla teos on toteutettu:

Äänimaailma on koostettu Pixabaysta ladatusta, vapaasti käytettävästä musiikista sekä Zoomilla ja iPhonella äänitetyistä pätkistä.
Musiikintekijät esiintymisjärjestyksessä: Dubdown, markotopa, Defect_Maschine